فهرست مطالب

مواد لازم

گل محمدی خشک یا گلبرگ تازه
۱ پیمانه

مشاهده محصول

شکر
۲ پیمانه

مشاهده محصول

گلاب
۲ قاشق غذاخوری
زعفران(اختیاری)
۲ قاشق غذاخوری
زعفران(اختیاری)
۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو ترش
۲ قاشق غذاخوری

مشاهده محصول

آب
۵/۱ پیمانه

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مربای گل محمدی یا گل سرخ یکی از پرطرف‌دارترین و خوشمزه‌ترین انواع مربا است که مانند سایر انواع مربا برای صبحانه، عصرانه، میان‌وعده و تزیین دسرها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در طرز تهیه مربای گل محمدی دست شما باز است و می‌توانید هم از گلبرگ‌های تازه و هم از گلبرگ‌های خشک شده استفاده کنید. این مربا در فصل بهار در ماه اردیبهشت و هنگامی که گل‌های محمدی می‌رویند تهیه می‌شود. گلبرگ‌های گل محمدی، شکر، گلاب، آبلیمو و آب از مواد تشکیل‌دهنده این مربا هستند. در این مطلب از سحرخیز به بررسی روش تهیه مربای گل محمدی و کلیه نکات و فوت و فن‌های خوشمزه‌تر شدن آن خواهیم پرداخت.
روش تهیه مربای گل محمدی

روش تهیه مربای گل محمدی مجلسی و خوشمزه

مربای گل محمدی باتوجه‌به عطروطعم فوق‌العاده‌اش مورد علاقه افراد زیادی است. جهت تهیه این مربا مواد ذکر شده در جدول زیر را تهیه کنید. توجه داشته باشید که مقادیر گفته شده برای تهیه یک شیشه کوچک مربا کافی است و در صورتی که می­خواهید مقدار بیشتری مربا تهیه کنید اندازه‌ها را به نسبت افزایش دهید.

مرحله اول

ابتدا گلبرگ‌ها را روی سینی بریزید و خوب پاک کنید. به گونه‌ای که هیچ ساقه یا خاری داخل آن نماند. گلبرگ‌ها را در قابلمه ریخته و داخل آن آب بریزید تا به طور کامل گردوغبار از روی آن پاک شود. اگر از گلبرگ تازه استفاده می‌کنید فقط شست‌وشوی گلبرگ‌ها کافی است.

مرحله دوم

گلبرگ‌ها را آبکشی کرده و روی یک پارچه نخی پهن کنید تا خشک شوند. آب و شکر را داخل یک قابلمه با هم مخلوط کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید؛ صبر کنید که آب به جوش آید. پس از جوشیدن آب، حرارت شعله را کم کرده و اجازه دهید که شربت به غلظت برسد، سپس گلبرگ‌ها را به آن اضافه کنید. با یک قاشق چوبی گلبرگ‌ها را داخل شربت بغلتانید تا کاملاً به آن آغشته شود. برای تقویت عطر مربا مقدار کمی گلاب به آن اضافه کنید.

مرحله سوم

در این مرحله از طرز تهیه مربای گل محمدی باید حدود نیم ساعت به مربا روی شعله ملایم زمان دهید تا گلبرگ‌ها عطر و طعمشان را به شهد پس بدهند. در حین پخت مربا به آن آبلیمو و در صورت تمایل اندکی زعفران دم‌کرده نیز اضافه کنید؛ اضافه کردن زعفران کاملاً اختیاری و سلیقه­ای است. پس از این که مربا به قوام مناسب رسید زیر شعله را خاموش کنید و اجازه دهید خنک شود.
اگر به درست کردن مربا در خانه علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنم به مقاله طرز تهیه مربا توت‌فرنگی هم سر بزنید.

نکات و ترفندهای تهیه مربای گل محمدی

مراحل و طرز تهیه مربای گل محمدی بسیار کوتاه بوده و زحمت زیادی ندارد. با این حال رعایت نکات و ترفندهایی می‌تواند در بهبود کیفیت مربا، حفظ عطر، طعم و خوش‌رنگ‌تر شدن آن به شما کمک کند. از جمله این نکات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

انتخاب گلبرگ مناسب

گلبرگ یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در عطروطعم مربا است. تاحدامکان از گلبرگ‌های تازه و بدون بیماری در تهیه مربا استفاده کنید. استفاده از گلبرگ خشک ممکن است عطر زیادی به مربا ندهد. مناسب‌ترین گلبرگ‌ها برای تهیه این مربا، گلبرگ گل‌هایی هستند که در اواسط اردیبهشت ماه چیده می‌شوند.

خوش‌رنگ شدن مربا

برای حفظ رنگ صورتی گلبرگ‌ها پس از اضافه کردن آن‌ها به قابلمه به هیچ وجه حرارت شعله را زیاد نکنید و درب قابلمه را نبندید. استفاده از قابلمه لعابی یا استیل نیز می‌تواند در حفظ رنگ مربا به شما کمک کند.

جلوگیری از تلخ شدن مربا

جهت جلوگیری از تلخ شدن مربا پیش از این که گلبرگ‌ها را به قابلمه شهد اضافه کنید، داخل یک قابلمه جداگانه آن‌ها را با مقداری آب و یک قاشق آبلیمو بجوشانید.

قوام شربت مربا

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در طرز تهیه مربای گل محمدی باید به آن توجه کنید میزان قوام شربت است. برای تست غلظت شربت مقداری از آن را داخل نعلبکی بریزید و بگذارید تا خنک شود. قاشق را وسط شربت بکشید؛ اگر مسیر رد قاشق باز ماند یا به سختی بسته شد؛ یعنی شربت قوام مناسبی دارد.

حفظ عطروطعم طبیعی مربا

برای این که عطر طبیعی گلبرگ‌ها حفظ شود از اضافه کردن مقدار زیاد گلاب به مربا خودداری کنید. برای تقویت مزه گلبرگ‌ها تنها دو قاشق غذاخوری گلاب کفایت می‌کند.

نگهداری مربا

مربای گل محمدی را داخل شیشه‌های خشک و تمیز و در یخچال نگهداری کنید. از باز و بسته کردن مداوم و بیخودی درب شیشه خودداری کنید. سعی کنید که به هیچ عنوان از طریق قاشق یا راه‌های دیگر آب وارد مربا نشود؛ چرا که باعث کپک زدن آن خواهد شد.

اضافه کردن طعم­ دهنده­

برای خوش‌طعم‌تر شدن مربا می­توانید در صورت تمایل به آن طعم ­دهنده ­هایی چون پودر هل، پودر دارچین، پودر وانیل و….. اضافه کنید.

سخن پایانی

مربای گل محمدی یکی از خوش‌عطرترین انواع مربا بوده که با ترکیب گلبرگ‌های گل محمدی، شکر، آبلیمو و گلاب تهیه می‌شود. آماده‌سازی این مربا حدود ۴۵ دقیقه و پخت آن به ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد. در این مطلب به طرز تهیه مربای گل محمدی با ساده‌ترین روش و ترفندهای جالب برای تهیه بهتر آن پرداخته شد. این مربای خوشمزه با طعم و عطر بی‌نظیرش مناسب‌ترین و مقوی‌ترین صبحانه و یا میان‌وعده برای مهمان است. مربای گل محمدی هم خوش‌طعم، خوش‌عطر و مقوی است و هم طرز تهیه آسانی دارد. در صورتی که قصد تهیه یک مربای خانگی خوشمزه دارید اردیبهشت ماه را برای چیدن گل‌‌های محمدی از دست ندهید.
سؤالات متداول

برای تهیه مربای گل محمدی از چه نوع گلی استفاده می‌شود؟

از گلبرگ‌های تازه و خوش‌رنگ گل محمدی که بدون لک و آفت‌زدگی باشد، استفاده کنید.

گل‌ها را برای تهیه مربای گل محمدی چطور آماده کنیم؟

گلبرگ‌ها را از قسمت سفید انتهایی جدا کرده سپس با آب سرد بشویید و در آبکش بگذارید تا آب آن‌ها کاملاً خارج شود.

چه چیزی به مربای گل محمدی عطروطعم می‌دهد؟

استفاده از افزودنی‌هایی مانند گلاب، آبلیمو یا جوهر لیمو برای تثبیت رنگ و طعم مربای گل محمدی بسیار کمک‌کننده است.

مدت زمان پخت مربای گل محمدی چقدر است؟

زمان مورد نیاز برای پخت این مربا حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است.

چرا رنگ مربای گل محمدی تیره می‌شود؟

استفاده از حرارت زیاد و یا زمان پخت طولانی به علاوه گذاشتن درب قابلمه در زمان پخت از دلایل تیره شدن رنگ مربا است.

اگراین مطلب را دوست داشتید با دیگران به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

اشتراک گذاری