فهرست مطالب

مواد لازم

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

زعفران ادویه و گیاهی با ارزش است که به دلیل رنگ زرد و قیمت بالا، به‌عنوان طلای سرخ، شناخته می‌شود. هزاران سال است که این ادویه با عطر و رنگ محبوب، در مصارف آشپزی مورداستفاده قرار می‌گیرد. اما خواص فراوان این گیاه باعث شده تا علاوه بر مصارف غذایی، در زمینه درمانی نیز کاربرد داشته باشد. زعفران از گذشته تا کنون، در طب سنتی و نوین کشورهای زیادی همچون ایران، دیده شده است. چرا که محققان با بررسی خواص فوق‌العاده‌ این گیاه، به راه درمان بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات، رسیده‌اند. یکی از مصارف پر طرف‌دار زعفران، تقویت سیستم مغز و درمان اختلال دستگاه عصبی است. تحقیقات بر روی کلاله‌های این گیاه نشان می‌دهد، این ماده تأثیر فراوانی بر بهبود خلق‌وخو و در نهایت آرامش اعصاب دارد. همچنین وجود ترکیبات شیمایی فراوان همچون کروسین و سافرانال، در این گیاه گران‌بها، موجب عملکرد مثبت آن در زمینه اعصاب و روان شده است. اگر می‌خواهید بدانید خواص زعفران برای اعصاب چیست، با سحرخیز در ادامه این مطلب همراه باشید.

بررسی ترکیبات مهم زعفران برای اعصاب

زعفران، دارای آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که علاوه بر تقویت حافظه و یادگیری، از سیستم عصبی مرکزی نیز در برابر عوامل اکسیداتیو، محافظت می‌کند‌. این ماده دارای ترکیبات اصلی به نام کروسین، سافرانال، سافرانین و پیکوکروسین است که هر یک تأثیر به سزایی، در عملکرد عصبی بدن دارند.

  • کروسین: این ترکیب سطح سرتونین و دوپامین بدن را، افزایش می‌دهد و موجب بهبود شرایط روحی و تأثیرات مثبت، در خلق‌وخو می‌شود.
  • سافرانان: این ماده، عملکرد مغز و حافظه را بهبود می‌بخشد و از بروز بیماری‌های عصبی همچون پارکینسون و آلزایمر، جلوگیری می‌کند.
  • سافرانین: سافرانین موجود در زعفران، اضطراب و استرس را کاهش می‌دهد، و سبب بهبود وضعیت روحی و روانی فرد می‌شود.
  • پیکوکروسین: این ترکیب، التهابات ناشی از بیمار‌ی‌های عصبی، مانند التهاب مغز را کم می‌کند و فعالیت آنتی‌اکسیدانی را افزایش می‌دهد.

خواص زعفران برای اعصاب چیست

در پاسخ به این سؤال باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • بهبود عملکرد حافظه
  • مهار خشم
  • کاهش التهابات
  • درمان پارکینسون
  • ضدتشنج
  • کاهش سردرد
  • درمان افسردگی

 بهبود عملکرد حافظه

آلزایمر یک بیماری شایع عصبی است که در میان افراد سالمند در سراسر جهان، رواج بیشتری دارد. در حال حاضر هیچ دارویی، برای درمان این بیماری، پیدا نشده است. اما طبق تحقیقات، مصرف زعفران تأثیر زیادی در روند پیشگیری و درمان آن خواهد داشت. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در زعفران، با عوامل سمی که باعث کوچک‌شدن و زوال مغز می‌شود، مبارزه و با بهبود عملکرد مغز، از بروز آلزایمر جلوگیری می‌کند.

 مهار خشم

زعفران با داشتن خاصیت تقویت‌کنندگی سیستم عصبی، به کنترل خشم و رفع استرس و اضطراب کمک می‌کند. همچنین خاصیت ضدافسردگی آن، سبب بهبود شرایط روحی فرد می‌شود.

کاهش التهابات

همان‌طور که گفته شد، گیاه زعفران دارای خاصیت ضدالتهابی است. ترکیبات شیمایی این ماده، با التهابات عصبی مغز و استخوان، مبارزه و روند درمان آن‌ها را آسان می‌کند.

درمان پارکینسون

پارکینسون، یکی دیگر از بیماری‌های ناشی از اعصاب است. این بیماری سبب نابودی سلول‌های ترشح‌کننده هورمون دوپامین می‌شود. همین مسئله، موجب خشکی و سفتی استخوان‌ها می‌شود، و لرزش‌هایی را در مفاصل بدن فرد، به وجود می‌آورد. قرارگرفتن زعفران در برنامه غذایی افراد مبتلا به این بیماری، به مهار این بیماری کمک زیادی خواهد کرد. کروسین موجود در زعفران، به‌عنوان سپری در برابر تخریب سلول‌ها قرار می‌گیرد و مانع افزایش آن در بدن می‌شود.

 ضدتشنج

خاصیت آرام‌بخش زعفران، باعث کنترل حملات عصبی و تشنج خواهد شد.

 کاهش سردرد

از دیگر خواص فوق‌العاده زعفران برای اعصاب، می‌توان به کاهش سردرد‌های ناشی از فشار عصبی اشاره داشت.

 درمان افسردگی

افسردگی را می‌توان یک اختلال عصبی نام برد که قشر عظیمی از افراد را به خود درگیر کرده ‌است. سافرانال موجود در این گیاه ارزشمند، می‌تواند موجب درمان این بیماری شود. زعفران با ترشح هورمون شادی، موجب بهبود روحیه فرد می‌شود و از بروز افسردگی جلوگیری می‌کند.

روش‌های مصرف زعفران برای درمان مشکلات اعصاب

مصرف زعفران خوراکی برای درمان اختلالات عصبی به روش‌های مختلفی امکان‌پذیر دارد. در ادامه رایج‌ترین شیوه‌ها را معرفی می‌کنیم:

  • عصاره زعفران را بگیرید و به همراه چای یا شربت آبلیمو میل کنید.
  • دم‌کرده این گیاه ارزشمند را به عنوان دمنوش زعفران، میل کنید.
  • از زعفران به عنوان ادویه، در برنامه غذایی خود استفاده کنید.

سخن پایانی

زعفران گیاهی معطر و خوش رنگ است که علاوه بر مصرف غذایی، در درمان بسیاری از بیماری‌ها، مفید خواهد بود. از هزاران سال پیش، مردم از خواص این گیاه ارزشمند آگاهی یافته، و از آن به عنوان درمانگر برخی اختلالات استفاده کرده اند. امروزه نیز خواص این گیاه، علاوه بر طب سنتی در زمینه علمی نیز به اثبات رسیده است. یکی از بیشترین خواص زعفران خوراکی، درمان اختلالات عصبی است. این اختلالات شامل بیماری‌هایی همچون افسردگی، آلزایمر، پارکینسون و… است که ترکیبات شیمیایی این ماده، به‌خوبی با آن‌ها مبارزه می‌کند. خواص و تاثیرات بی نظیر این گیاه، سبب گردآوری این مطلب شده و هدف اصلی ما، پاسخ به سوال پرتکرار، خواص زعفران برای اعصاب چیست بوده است.

اگراین مطلب را دوست داشتید با دیگران به اشتراک بگذارید
تصویر تحریریه سحر خیز<br>
تحریریه سحر خیز

سحرخیز تأمین، تولید و عرضه محصولات غذایی ایمن و با کیفیت با هدف سلامت مصرف‌کنندگان و ارتقای رقابت‌پذیری در سطح جهانی، ضمن رعایت اصول اخلاق حرفه‌ای و ارزش‌آفرینی برای مشتریان و سایر ذی‌نفعان و با تکیه بر به‌کارگیری تکنولوژی و دانش و شایستگی سرمایه‌های انسانی شرکت، مأموریت خود می‌داند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

اشتراک گذاری