زعفران بهعنوان یک گیاه دارویی با ارزش، قرنهاست مورد استفاده و استقبال طرفداران طب سنتی بوده است. این زمرد سرخ، سرشار از ویتامین و خواص لازم برای سلامت بدن است. به علاوه استفاده از زعفران برای کمکاری تیروئید (saffron for hypothyroidism) از گذشتهها درمانی مفید و مؤثر به شمار میرفت.
همانطور که میدانید امروزه میلیونها نفر در سراسر جهان، دچار بیماری مزمن کمکاری تیروئید هستند. این بیماری اغلب موجب ناتوانی افراد در انجام کارها میشود و به طور قابلتوجهی بر زندگی روزمره آنها تأثیر میگذارد. راههای درمانی بسیاری برای رفع این مشکل وجود دارد؛ اما اکثر مردم ترجیح میدهند از طریق طب سنتی اقدام به حل این موضوع کنند. اگر شما هم به دنبال یافتن بهترین گزینه برای درمانهای طبیعی هستید، پس در ادامه همراه ما باشید تا شما را با خواص زعفران برای کمکاری تیروئید، آشنا کنیم.
خواص زعفران برای کمکاری تیروئید
زعفران خوراکی گنجینهای مفید برای سلامتی است که از راههای مختلف، تأثیر خود را بر درمان کمکاری تیروئید میگذارد. نحوه عملکرد زعفران در درمان کم کاری تیروئید را در ادامه بررسی میکنیم:
- تنظیم هورمون تیروئید
- خواص ضدالتهابی
- خواص آنتیاکسیدانی
- مدیریت و کنترل متابولیسم بدن
- کاهش استرس و افسردگی
تنظیم هورمون تیروئید
در بدن دو نوع هورمون به نامهای تری یدوتیرونین و تیروکسین، توسط غده تیروئید تولید میشوند. اگر تولید این هورمونها که نقش حیاتی در تنظیم متابولیسم دارند، کموزیاد شود دچار کمکاری و پرکاری تیروئید میشویم. زعفران تولید هورمونهای تیروئید را افزایش میدهد و موجب درمان کمکاری آن میشود.
خواص ضدالتهابی
التهاب مزمن یکی از عوامل ایجاد اختلالات تیروئید است. طبق تحقیقات، عصاره زعفران باخاصیت ضدالتهابی، از تولید مولکولهای پیش التهابی در بدن جلوگیری میکند. در نتیجه التهاب و اثرات مضر آن بر غده تیروئید را کاهش میدهد.
خواص آنتیاکسیدانی
زعفران سرشار از کاروتنوئیدها مانند کروستین است که دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی قوی هستند. این ترکیبات رادیکالهای آزاد را از بین میبرند، آسیب اکسیداتیو را کاهش میدهند و مسیرهای سیگنالدهی مختلف درگیر در عملکرد تیروئید را تعدیل میکنند.
مدیریت و کنترل متابولیسم بدن
زعفران دارای خاصیت منحصربهفردی در کنترل و مدیریت متابولیسم بدن از طریق تنظیم متابولیسم گلوکز، افزایش گرمازایی، تعدیل متابولیسم لیپیدها و اعمال اثرات آنتیاکسیدانی است. در نتیجه زعفران با مدیریت و کنترل متابولیسم بدن، تأثیر بسزایی در درمان کمکاری تیروئید دارد.
کاهش استرس و افسردگی
یکی از پیامدهای کمکاری تیروئید، افسردگی و خستگی است. زعفران تولید سروتونین (یک انتقالدهنده عصبی که در تنظیم خلقوخوی نقش دارد) را افزایش میدهد. در نتیجه به کاهش علائم افسردگی و بهبود خلقوخو کمک کند.
نحوه مصرف زعفران برای کمکاری تیروئید
از زعفران برای کمکاری تیروئید به روشهای مختلفی میتوان استفاده کرد. در ادامه به معرفی این روشها میپردازیم:
- چای زعفران
- کپسول زعفران
- استفاده زعفران در سرو انواع غذا
- تهیه نوشیدنی توسط زعفران
چای زعفران
یکدوم قاشق چایخوری از پودر زعفران را داخل یک فنجان آب جوش بریزید و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه اجازه دهید که دم بکشد. چای را صاف کنید و دو بار در روز بنوشید. برای طعم دادن میتوانید از عسل یا لیمو استفاده کنید. البته راه سریع تر درست کردن چای زعفران، استفاده از چای زعفران طبیعی و کیسه ای سحرخیز است.
کپسول زعفران
روزی ۱ تا ۲ کپسول عصاره زعفران (حاوی ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیگرم کروسین) همراه با غذا و آب مصرف شود. دستورالعملهای سازنده را برای دوز و مدتزمان مصرف، دنبال کنید.
استفاده از زعفران در سرو انواع غذا
زعفران را میتوانید با برنج و سرو انواع غذاها به عنوان رنگ دهنده و یا ادویه مخلوط کنید و میل بفرمایید.
تهیه نوشیدنی با زعفران
در تهیه نوشیدنی، میتوانید گلاب را با آب مخلوط کنید و چند قطره از عصاره زعفران را داخل آن بریزید و نوش جان کنید. در آشپزی سنتی ما ایرانی ها تهیه شربت زعفران جایگاه ویژه ای داشت و امروزه هم به عنوان یک نوشیدنی خنک و پرخاصیت بسیار پرطرفدار است.
سخن پایانی
زعفران یکی از گرانقیمتترین ادویههای جهان است که علاوه بر عطر و بوی خوش و رنگ زیبا، سرشار از خواص برای سلامتی بدن است. علاوه براین زعفران برای کم کاری تیروئید، یک معجزهگر بهحساب میآید و بهترین گزینه برای افرادی است که میخواهند از طریق طب سنتی به درمان این مشکل بپردازند. همچنین با استفاده از آن میتوانید مشکل چاقی ناشی از این بیماری را از بین ببرید. لازم به ذکر است که برای دریافت بهترین نتیجه بهتر است در مصرف این ادویه پرخاصیت زیاده روی نکنید.