چای دارچین یکی از دمنوش های محبوب است که علاوه بر طعم دلپذیر، خواص متعددی برای سلامتی دارد. ترکیب چای با چوب یا پودر دارچین، طعمی خاص و متمایز ایجاد میکند و هر فردی را که به چای علاقه دارد به خود جذب میکند. این نوشیدنی سرشار از آنتیاکسیدانها و ترکیبات ضدالتهابی است که میتواند عملکرد بدن را بهبود بخشد و به پیشگیری از بیماریها کمک کند. چای نوشیدنی خوشمزه و پرطرفداری است که در نقاط مختلف جهان مورد مصرف قرار میگیرد. این نوشیدنی دلنشین گاه با افزودنیهای گوناگونی ترکیب میشود و خواص فوقالعادهای را برای مصرفکنندگان به ارمغان میآورد. یکی از این افزودنیها دارچین Cinnamon است که ضمن ایجاد طعم دلپذیر در چای، خواص بیشماری را به آن میبخشد. این ادویه دوستداشتنی با طعم تند و عطر خاص و محبوب خود، لذت نوشیدن یک فنجان چای آرامشبخش را برای مصرفکنندگان به یادگار میگذارد. همچنین طبع گرم این چای، آن را به یک فنجان نوشیدنی آرامشدهنده و گرمابخش تبدیل میکند و میتوان جایگزین مناسبی برای نوشیدنیهای صنعتی و شیرین باشد. از خواص دارچین در چای میتوانیم به موارد مختلفی همچون تقویت سیستم ایمنی، کاهش قندخون، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، بهبود عملکرد مغز، بهبود هضم غذا و… اشاره داشته باشیم. برای بهرهمندی از عطر و طعم بینظیر چای، خرید چای از فروشگاههای معتبر یا برندهای شناختهشده توصیه میشود، چنین انتخابی تضمینی برای کیفیت محصول میباشد. همچنین، برای تجربه عطر و طعم واقعی چای، توجه به تاریخ تولید و بستهبندی آن نیز بسیار مهم است. اگر به دنبال یک انتخاب سالم، خوشطعم و طبیعی هستید، چای دارچین گزینهای بینظیر برای شما میباشد. تنها کافی است یک بار این چای را امتحان کنید تا به یکی از محبوب ترین نوشیدنیهای روزانه شما تبدیل شود. درصورتیکه قصد دارید اطلاعات تکمیلی از خواص چای دارچین Benefits of cinnamon tea به دست آورید و آن را در برنامه تغذیه خود قرار دهید، ما در این مقاله به شکل کامل به بیان آن خواهیم پرداخت.
خواص چای دارچین
دارچین سرشار از ویتامین و املاح معدنی است که افزودن آن به چای و مصرف آن به عنوان نوشیدنی، خواص فراوانی را برای افراد به دنبال خواهد داشت. خواص چای دارچین به شرح زیر است:
- سلامت قلب
- تسکین علائم پریود
- کنترل قند خون
- سلامت پوست و مو
- ضدعفونی رحم
- خواص ضدسرطانی
سلامت قلب
شاید نتوان دارچین را به تنهایی دارویی برای سلامت قلب معرفی کرد؛ اما افزودن آن به مواد دیگری همچون چای و قرار دادن آن در رژیم غذایی روزانه، تغذیهای مناسب و رژیم غذایی سالم را به وجود خواهد آورد. چای دارچین روند بهبودی بیماریهای قلبی را سرعت میبخشد، رگهای خون را باز میکند، کلسترول بد خون را کاهش میدهد و در کنترل فشارخون اثرگذار خواهد بود.
تسکین علائم پریود
نوشیدن یک لیوان چای داغ دارچین، میتواند تسکیندهنده دردهای دوره پریود باشد. چای دارچین شاید قابل مقایسه با قرصهای مسکن نباشد اما مصرف آن ضمن ایجاد گرما و آرامش در بدن، از شدت درد میکاهد و درمانی بدون عوارض، محسوب میشود.
کنترل قند خون
طبق تحقیقات مختلفی که بر روی دارچین برای آگاهی از خواص آن انجام شده است، چای دارچین سطح قند خون ناشتا را ۱۰ تا ۲۰ درصد میکاهد. این ماده به دو روش سطح قند خون را کنترل میکند. اولین روش، افزایش حساسیت به قند خون است که این مسئله میتواند موجب جذب مؤثر قند خون شود و دومین روش آن، کند کردن سرعت جذب قند است که بدینوسیله قند خون دیرتر افزایش مییابد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به مقاله مفیدترین و بهترین چای برای دیابتی ها چیست؟ مراجعه فرمایید.
سلامت پوست و مو
از دیگر خواص چای دارچین میتوانیم به سلامت پوست و مو اشاره کنیم. این ماده کمک فراوانی به تولید کلاژن میکند و به همین دلیل در صاف و سفت شدن پوست و در نهایت هیدراته شدن آن تأثیرگذار خواهد بود. همچنین خاصیت ضدالتهابی و ضدباکتری آن درمان مناسبی برای آکنههای آزاردهنده پوستی است. نکته قابل توجه در خاصیت دارچین، وجود مادهای به نام سینامالدئید است که موجب تقویت فولیکولهای مو و در نهایت رشد بهتر آن میشود.
ضدعفونی رحم
مصرف دارچین موجب ضدعفونیشدن رحم و آمادگی آن برای بارداری خواهد شد. اگر از آن دسته افرادی هستید که مصرف چای دارچین را در برنامه تغذیه خود دارید، احتمال ضعیف بودن رحم و عدم توانایی نگهداری جنین در شما وجود ندارد. از دیگر خواص چای دارچین برای رحم زنان میتوانیم به کنترل و درمان اختلالات هورمونی همچون تنبلی تخمدان اشاره داشته باشیم.
خواص ضدسرطانی
به عنوان آخرین نکته برای خواص دارچین در چای، به کمک برای ازبینبردن سلولهای سرطانی اشاره میکنیم. طبق بررسی برخی متخصصان طب سنتی، استفاده از دارچین جلوی افزایش سلولهای سرطانی را میگیرد و مانع از انتقال آنها به سایر قسمتهای بدن میشود. همچنین مصرف این ماده قدرت بدن را برای مقابله با این بیماری، به شکل قابلملاحظهای افزایش میدهد.
میزان مصرف مجاز چای دارچین
همانطور که در مطالب بالا اشاره کردیم دارچین ادویهای پر خاصیت است که افزودن آن به چای و مصرف روزانه آن موجب بهرهمندی از مزایای بیشماری میشود. اما با این حال این ادویه باید در حد مناسبی مصرف شود تا از بروز عوارض جلوگیری کند. بنا بر تحقیقات مختلف، بدن انسان به صورت روزانه به ۵ میلیگرم کومارین نیاز دارد. این در حالی است که ۱ قاشق چایخوری از دارچین از ۷ الی ۱۸ گرم کومارین برخوردار است که این مقدار از میزان مجاز مصرف دارچین در طول روز نیز بیشتر خواهد بود.
سخن پایانی
دارچین Cinnamon یکی از ادویههای معطر و پرخاصیت است که با افزودن آن به چای میتوانیم ضمن نوشیدن یک لیوان دمنوش گرم، از خواص چای دارچین Benefits of cinnamon tea نیز بهرهمند شویم. این ادویه پرطرفدار از طعم، رنگ و عطری خوشایند برخوردار است و یک جرعه از آن برای گرما و آرامش وجودمان کافی است. کنترل قند خون، سلامت قلب، سلامت رحم زنان و جلوگیری از بروز برخی بیماریهای رحم، خواص ضدسرطانی، سلامت پوست و مو و… از برخی خواص دارچین در چای هستند که به شرط مصرف به اندازه، از آنها بهرهمند خواهیم شد.