فهرست مطالب

مواد لازم

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

چای ماسالا masala chai یکی از نوشیدنی‌های محبوب و پرخاصیت است که مصرف بیش از حد آن می‌تواند تمام مزایای آن را به معایب و مضرات تبدیل کند. به‌طورکلی مصرف یک تا دو فنجان چای ماسالا در طول روز مجاز است و سبب بهره‌مندی از خواص اعجاب‌انگیز آن می‌شود. اما درصورتی‌که میزان مصرف از این حد گذر کند، موجب بروز حساسیت‌ها و پیدایش مضرات آن خواهد شد. 

ماسالا حاوی چای سیاه است و کافئین زیادی را در ساختار خود دارد؛ به همین دلیل زیاده‌روی در مصرف این چای اثرات منفی همچون تهوع، میگرن، اضطراب، کاهش کیفیت خواب و فشارخون را موجب می‌شود. همچنین ادویه‌های مختلفی که در محتویات ماسالا وجود دارند ممکن است منجر به حساسیت شوند و عوارضی را برای افراد خصوصاً زنان باردار به دنبال داشته باشند. در ادامه این مطلب مضرات چای ماسالا را به شکل کامل بیان می‌کنیم و به بررسی مواد تشکیل‌دهنده این نوشیدنی و اثر منفی هریک در صورت مصرف بیش از حد می‌پردازیم.

ترکیبات چای ماسالا

چای ماسالا masala chai ترکیبی از انواع گیاهان همچون چای سیاه، هل، دارچین، فلفل تند، جوز هندی، رازیانه، میخک، زنجبیل و… است که مصرف بیش از اندازه آن موجب بروز حساسیت و پیدایش مضرات چای ماسالا خواهد شد. در ادامه ترکیبات چای ماسالا و علت ایجاد عوارض آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  • چای سیاه
  • هل
  • زنجبیل
  • دارچین
  • فلفل سیاه
  • میخک

ترکیبات چای ماسالا

 چای سیاه

چای سیاه حاوی مقادیر بالایی از کافئین است. چنانچه چای ماسالا بیش از حد مجاز مصرف شود عوارض مصرف این ماده همچون ترش کردن، حالت تهوع، بی‌خوابی، عدم جذب آهن، فقر آهن و… بروز پیدا خواهد کرد.

 هل

وجود این ماده در محتویات چای ماسالا موجب افزایش آرامش و احساس خوب خواهد شد. اما این خواص در صورتی بروز می‌کند که مصرف آن در حد مجاز باشد. استفاده بیش از حد ماسالا به دلیل وجود هل، موجب پیدایش مضراتی مانند افزایش تپش قلب، یبوست، زخم معده و… می‌شود.

زنجبیل

از ترکیبات مهم در چای ماسالا می‌توانیم به زنجبیل اشاره داشته باشیم. زنجبیل موجود در ماسالا زیاد است و در صورت مصرف بالای این چای عوارضی را برای افراد با مشکل انعقاد خون به وجود خواهد آورد.

 دارچین

دارچین در چای ماسالا عطر خوش و حس خوب را منجر می‌شود. اما در صورت مصرف زیاد، مضرات چای ماسالا بروز پیدا می‌کند و برای افراد با مشکلات کبد و کلیه مشکل‌ساز خواهد شد.

فلفل سیاه

در ترکیبات چای ماسالا فلفل سیاه وجود دارد که مصرف بیش از اندازه آن، سوزش معده و مری را منجر می‌شود.

 میخک

میخک داروی گیاهی باخاصیت ضدعفونی‌کننده و مسکن است. مصرف زیاد این چای می‌تواند مضراتی را برای افراد مبتلا به بیماری‌های دیابتی و تنفسی موجب شود. همچنین بروز حساسیت‌های پوستی، بیماری‌های عصبی همچون تشنج و… از دیگر مضرات چای ماسالا است.

عوارض مصرف چای ماسالا

درحالی‌که نوشیدنی چای ماسالا masala chai به دلیل فواید فراوان طرف‌داران زیادی پیدا کرده است، کمتر کسی از مضرات چای ماسالا اطلاع دارد. این مضرات به شرح زیر است‌:

  • احتمال بروز وابستگی و اعتیاد
  • کافئین
  • بروز حساسیت
  • احتمال بروز کم آبی
  • مشکلات دندانی
  • احتمال اختلال دارویی

 احتمال بروز وابستگی و اعتیاد

 ماسالا درصد زیادی کافئین را در محتویات خود دارد. مصرف زیاد این نوشیدنی با این ترکیبات منجر به ایجاد وابستگی و در نهایت اعتیاد به این ماده می‌شود. لازم به ذکر است ترک ناگهانی این ماده عوارضی همچون سردرد، خستگی، تحریک‌پذیری و… را به دنبال خواهد داشت.

کافئین

 همان‌طور که در مطالب بالا اشاره داشتیم، چای سیاه موجود در ماسالا حاوی کافئین است. مصرف بالای این ماده منجر به بروز عوارضی همچون بی‌خوابی، بی‌قراری، اضطراب، افزایش ضربان قلب و ناراحتی‌های گوارشی می‌شود.

بروز حساسیت

 شیر و ادویه‌های مختلف در ترکیبات ماسالا موجود هستند. چنانچه فرد به یکی از این دو ماده حساسیت داشته باشد، با مصرف بیش از حد این نوشیدنی دچار حساسیت و واکنش‌های نامطلوبی خواهد شد.

 احتمال بروز کم‌آبی

 دیورتیک کافئینی که در چای ماسالا وجود دارد، درصورتی‌که با مصرف سایر مایعات به تعادل نرسد موجب افزایش تولید ادرار و در نهایت کم‌آبی بدن می‌شود.

 مشکلات دندانی

 چای ماسالا حاوی شیرین‌کننده و قند است. مصرف بیش از حد مجاز این نوشیدنی، پوسیدگی دندان و ایجاد حفره روی سطح آن را منجر می‌گردد. برند سحرخیز از آن جایی که تولید کننده محصولات سلامت محور است، چای ماسالا بدون شکر نیز در سبد محصولات خود دارد. شما میتوانید به خیال راحت برای جلوگیری از چنین مشکلی، این محصول را نوش جان کنید.

احتمال اختلال دارویی

 چای ماسالا امکان تداخل با داروهای قند خون و کاهنده فشارخون را دارد. درصورتی که از داروهای خاصی استفاده می‌کنید، در مصرف این چای محتاط باشید و دوز مصرف را با پزشک در میان بگذارید.

سخن پایانی

مضرات چای ماسالا masala chai مسئله مهم و پراهمیتی است که کمتر کسی به آن فکر می‌کند. مصرف یک تا دو فنجان از این چای بلامانع است و مضرات این نوشیدنی زمانی بروز پیدا می‌کند که مصرف آن بیش از حد مجاز باشد. این نوشیدنی پرطرف‌دار از ترکیبات مختلفی همچون چای سیاه، هل، دارچین، زنجبیل و… تشکیل شده است که هریک می‌توانند در کنار خواص مضراتی مانند حساسیت، تداخل دارویی، مشکلات دندان و…ر ا نیز داشته باشند. در این مطلب محتویات ماسالا را مورد بررسی قرار دادیم و نکات مهمی را در خصوصاً مضرات چای ماسالا بیان کردیم.

اگراین مطلب را دوست داشتید با دیگران به اشتراک بگذارید
تصویر تحریریه سحر خیز<br>
تحریریه سحر خیز

سحرخیز تأمین، تولید و عرضه محصولات غذایی ایمن و با کیفیت با هدف سلامت مصرف‌کنندگان و ارتقای رقابت‌پذیری در سطح جهانی، ضمن رعایت اصول اخلاق حرفه‌ای و ارزش‌آفرینی برای مشتریان و سایر ذی‌نفعان و با تکیه بر به‌کارگیری تکنولوژی و دانش و شایستگی سرمایه‌های انسانی شرکت، مأموریت خود می‌داند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

اشتراک گذاری