فهرست مطالب

مواد لازم

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

مشاهده محصول

عرق کاسنی از ریشه، ساقه و برگ‌های گیاه کاسنی استخراج می‌شود و دارای مواد معدنی و ویتامینه زیادی برای سلامتی بدن است. روی، منگنز، مس، کلسیم، ویتامین A، C و B6 برخی از مواد مغذی موجود در این عرق هستند.

از قسمت‌های مختلف گیاه کاسنی از جمله، ریشه، ساقه، برگ و گل آن برای مصارف دارویی استفاده می‌ شود. عرق کاسنی، از دیرباز در میان ایرانیان از جایگاه و منزلتی خاص برخوردار بوده است. اخیرا دانشمندان و پژوهشگران گیاه شناس به تحقیقاتی دست یافتند که حدود ۱۶ گونه گیاه کاسنی در ایران وجود دارد و معمولا در بیشتر قسمت‌های کشور ایران با آب و هو و خاک مختلف، رشد می‌کنند.

اکثرا گیاه کاسنی را با گل های آبی آن می شناسند. دشت‌های حاصلخیز زاگرس جنوبی منبع گیاه کاسنی است که از اواخر زمستان تا اوایل تابستان برداشت می‌شود. امروزه سطح وسیعی از زمین‌های کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری، شهرستان جهرم در فارس، جنوب کرمان و شهر‌های آران و بیدگل در استان اصفهان به کاشت کاسنی اختصاص دارند.

از مهم ترین خواص عرق کاسنی برای بدن باید به سلامت قلب، تقویت مغز، محافظت از کبد و پوست، تقویت سیستم ایمنی و…اشاره کنیم. با مصرف روزانه عرق کاسنی می‌توانید خود را از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها در امان نگه دارید. اما برای تأثیر بیشتر، بهتر است نکاتی را درباره زمان و مقدار مصرف این عرق گیاهی مفید بدانید. در ادامه این مطلب از بلاگ سحرخیز قصد داریم شما را با خواص عرق کاسنی، مقدار مجاز مصرف و عوارض این عرق آشنا کنیم.

خواص عرق کاسنی

کاسنی گیاهی است با گل‌های آبی که در فصل بهار رشد می‌کند. در بسیاری مناطق از برگ‌های این گیاه به صورت خوراکی استفاده می‌کنند. اما عرق کاسنی در ایران از گذشته ها نقش پررنگی در طب سنتی و درمان های آن داشت. از جمله خواص عرق کاسنی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش وزن
  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش
  • پیشگیری از دیابت
  • پیشگیری از سرطان
  • سلامت مغز
  • کاهش درد ناشی از آرتروز، تورم و التهاب
  • محافظت از کبد
  • سلامت پوست
  • درمان اختلالات کلیوی
  • سلامت قلب
  • سیستم ایمنی
  • کاهش اضطراب و استرس

کاهش وزن

عرق کاسنی منبعی غنی از فیبری به نام اینولین است که در کاهش اشتها و لاغری بسیار مؤثر عمل می‌کند. این عرق کالری و چربی پایینی دارد و با سرکوب‌کردن احساس گرسنگی کمک زیادی به کاهش وزن می‌کند‌. به‌علاوه عرق کاسنی با کمک به هضم بهتر غذا هم روی کاهش وزن و لاغری اثرگذار است.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش

تحقیقات نشان می‌دهد اینولین یکی از مهم‌ترین و ضروری‌ترین مواد در بهبود عملکرد دستگاه گوارش است‌. این ماده بسیاری از اختلالات دستگاه گوارش از جمله رفلاکس، سوءهاضمه، مشکلات هضم و سوزش سر دل را بهبود می‌بخشد. همچنین این ماده برای درمان یبوست نیز مفید است.

پیشگیری از دیابت

این عرق زمان شروع ابتلا به دیابت را به عقب انداخته و گزینه بسیار مناسبی برای پیشگیری از این بیماری مرموز و خطرناک به شمار می‌رود.

پیشگیری از سرطان

عرق کاسنی سرشار از موادی با خاصیت آنتی‌اکسیدانی است و نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان سینه و روده بزرگ، دارد.

تقویت عملکرد مغز و حافظه

ویتامین B6 و منگنز موجود در عرق کاسنی نقش مهمی در تقویت عملکرد حافظه، افزایش تمرکز و سلامت مغز دارد. همان‌طور که می‌دانید با بالا رفتن سن عملکرد حافظه و تمرکز در افراد کاهش می‌یابد. مصرف عرق کاسنی در افراد مسن می‌تواند تا حدودی این مشکل را برطرف کنند.

کاهش درد ناشی از آرتروز، تورم و التهاب

عرق کاسنی خاصیت ضد التهابی دارد و در درمان و کاهش دردهای تورم، التهاب و آرتروز مؤثر است. طبق تحقیقات افرادی که از دردهای آرتروز رنج می‌برند، با مصرف عرق کاسنی می‌توانند دردهای خود را به طور قابل توجهی کاهش دهند.

محافظت از کبد

گیاه کاسنی با محافظت از کبد در برابر استرس اکسیداتیو و رادیکال‌های آزاد، این عضو از بدن را سلامت نگه می‌دارد. این عرق در طب سنتی به عنوان درمان کبد چرب شناخته می‌شود. هر چند که عرق کاسنی برای کبد بسیار مفید است اما مصرف بیش از اندازه آن هم می‌تواند به همان اندازه برای این عضو مضر باشد. توصیه می‌شود مقدار مصرف عرق کاسنی برای درمان مشکلات کبدی را از پزشکان طب سنتی و سایر متخصصان بپرسید.

سلامت پوست

عرق کاسنی خاصیت ضدقارچی و ضد التهابی دارد؛ ازاین‌رو مصرف آن در درمان بسیاری از مشکلات پوستی مؤثر است. بهبود عملکرد سد دفاعی پوست، درمان جوش و آکنه، جلوگیری از خشک شدن پوست و سایر اختلالات پوستی از خواص این عرق برای پوست است. شما می‌توانید از عرق کاسنی برای شستشوی صورت استفاده کنید و از خواص بی‌نظیر آن برای پوست بهره‌مند شوید.

درمان اختلالات کلیوی

این عرق با کاهش اسیداوریک خون از ابتلا به اغلب اختلالات کلیوی جلوگیری می‌کند. سمومی که در کلیه وجود دارد، عامل بسیاری از اختلالات کلیوی است.کاسنی سرشار از دیورتیک بوده و با افزایش حجم ادرار، سموم موجود در کلیه را دفع و از احتمال ابتلا به بیماری‌های کلیوی پیشگیری می‌کند.

سلامت قلب

یکی از عواملی که خطر ابتلا به تصلب شرایین را افزایش می‌دهد، کلسترول بد (LDL) است. افزایش سطح کلسترول LDL در خون با انسداد شریان‌ها و وریدها احتمال سکته قلبی و مغزی را افزایش می‌دهد. اینولین موجود در عرق کاسنی سطح کلسترول LDL را پایین آورده و با جلوگیری از انسداد عروق خونی، احتمال سکته قلبی و مغزی را نیز کاهش می‌دهد.

تقویت سیستم ایمنی

عرق کاسنی منبعی غنی از ویتامین C است که با تقویت سیستم ایمنی از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند. به علاوه این عرق به دلیل خاصیت ضدباکتریایی خود، به خوبی گونه‌های خطرناک باکتری را از بین می‌برد. همچنین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عرق کاسنی، خون را از رادیکال‌های آزاد پاک‌سازی کرده و خطر ابتلا به اغلب بیماری‌ها را کاهش می‌دهد.

کاهش اضطراب و استرس

در طب سنتی عرق کاسنی به عنوان یکی از عرقیجات آرام‌بخش و ضداضطراب و استرس شناخته می‌شود. این عرق با تسکین ذهن و دور کردن استرس خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، اختلالات هورمونی را کاهش داده و از پیری زودرس نیز جلوگیری می‌کنند. همچنین عرق کاسنی یک داروی گیاهی و سالم خواب آور است و افرادی که در به خواب رفتن مشکل دارند، می‌توانند از آن استفاده کنند.

طبع عرق کاسنی در طب سنتی

عرق کاسنی طبع سرد و خنکی دارد از این رو می‌توانید آن را به همراه خوراکی‌هایی که طبع گرم دارند مانند عسل و خرما، میل کنید. به علاوه هنگامی که بدن بیش از حد گرم می‌شود، برای متعادل کردن دمای بدن می‌توان از عرق کاسنی استفاده کرد. توجه داشته باشید که هر چه عرق کاسنی مزه تلخ‌تری داشته باشد، مؤثرتر است.

بهترین زمان مصرف عرق کاسنی

برای اینکه عرق کاسنی بهتر اثر کند و از تمام خواص آن بهره‌مند شوید، آن را صبحانه به صورت ناشتا همراه با مقداری آب میل کنید. اگر عرق کاسنی را به منظور لاغری و یا درمان کبد چرب مصرف می‌کنید، بهترین زمان مصرف آن هنگامی است که معده شما خالی باشد.

میزان مصرف عرق کاسنی

میزان مصرف عرق کاسنی به عوامل مختلفی همچون سن و شرایط عمومی فرد بستگی دارد. بسیاری از افراد گمان می‌کنند چون عرق کاسنی طبیعی است، مصرف بیش از حد از آن هیچ مشکلی به وجود نمی‌آورد. اما باید توجه کرد که حتی مصرف بیش از حد محصولات طبیعی نیز می‌تواند مشکلاتی برای بدن به وجود آورد. اگر عرق کاسنی را به منظور درمان هر بیماری مصرف می‌کنید، بهتر است در این زمینه با پزشک طب سنتی خود مشورت کنید. به طور کلی همه افراد می‌توانند روزانه ۱ الی ۲ لیوان عرق کاسنی را به منظور درمان بیماری‌های مختلف مصرف کنند.

عرق کاسنی سحرخیز

عرق کاسنی سحرخیز یکی از باکیفیت‌ترین عرقیجات است که از گیاه کاسنی تازه جمع آوری شده از بهترین و مرغوب‌ترین مزارع و به روش صنعتی تولید می‌شود. روش صنعتی عرقگیری به این معناست که با استفاده از دستگاه‌های مخصوص و بدون دخالت دست انجام شده است؛ بنابراین بسته‌بندی‌های این محصول کاملاً بهداشتی و عاری از هر گونه آلودگی است. برای تولید عرق کاسنی سحرخیز از آب چشمه پریان استفاده میشود. جالب است بدانید که کیفیت این آب مشابه آب تصفیه شده بوده و هیچ ماده مضری در آن وجود ندارد. تقطیر آب چشمه پریان در فرایند تولید عرق کاسنی با استفاده از روش‌های پیشرفته، سبب افزایش کیفیت و مرغوبیت این محصول شده است. ازاین‌رو کیفیت، مزه و تأثیر بیشتری در مقایسه با دیگر برندهای عرقیجات دارد.

برای بهره‌مندی از خواص بی‌نظیر عرق کاسنی و سایر عرقیات گیاهی، انتخاب محصولات اصل و باکیفیت بسیار اهمیت دارد. عرق کاسنی سحرخیز با استفاده از بهترین گیاهان کاسنی تهیه می‌شود و تمام خواص درمانی این گیاه را در خود حفظ کرده است. عرق کاسنی با طبع سرد و خواص ضد التهابی، آنتی‌اکسیدانی و تقویت‌کننده سیستم ایمنی، به یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای سلامتی تبدیل شده است.

اگر به دنبال خرید عرق کاسنی و سایر عرقیات درمانی هستید، می‌توانید به وبسایت سحرخیز مراجعه کنید و محصولات مورد نظر خود را با کیفیت تضمینی تهیه نمایید. محصولات سحرخیز به دلیل داشتن استانداردهای بالا در تولید، از انتخاب‌های پرطرفدار و مورد اعتماد در بازار است.

عوارض مصرف عرق کاسنی

  • یکی از مزایای استفاده از عرق از کاسنی تعدیل فشار خون است اما زیاده روی در مصرف عرق کاسنی باعث افت فشار خون خواهد شد.
  • رفلاکس معده یا اصطلاحا ترش کردن نیز می تواند از عوارض مصرف این گیاه می شود. توصیه می شود که اگر معده شما دچار مشکل است از مصرف این عرق خودداری کنید.
  • افزایش ترشحات صفراوی از دیگر عوارض جانبی مصرف زیاد عرق کاسنی است. افرادی که مشکل سنگ صفراوی دارند، باید از استفاده خودسرانه و زیاد آن پرهیز کنند، زیرا می‌تواند باعث بدتر شدن مشکل سنگ صفراوی آنها شود.
  • ایجاد آلرژی و حساسیت هم می‌تواند از عوارض جانبی عرق کاسنی محسوب شود. اگر به گیاهانی مانند گل آفتابگردان، ابروسیا و گل همیشه بهار حساسیت نشان می‌دهید، این احتمال وجود دارد با مصرف عرق کاسنی دچار حساسیت شوید.
  • مصرف عرق کاسنی برای افراد دارای مزاج بلغمی و سرد توصیه نمی شود زیرا ممکن است باعث کم کاری تیروئید گردد و استفاده از عرق این گیاه برای افرادی که دچار کم کاری تیروئید هستند کاملا ممنوع است.
  • اگر در مصرف عرق کاسنی زیاده روی شود ممکن است باعث تخریب شبکیه چشم و کاهش بینایی گردد.
  • عرق کاسنی خاصیت قاعده‌آور دارد، به همین خاطر مصرف نامتعارف آن در دوران بارداری، می‌تواند با بر هم زدن تعادل هورمون‌ها باعث سقط جنین شود. از دیگر مضرات عرق کاسنی برای خانم‌های باردار، می‌توان به سرکوب اشتها و کاهش وزن، التهاب پوست، ایجاد آلرژی، خواب‌آلودگی، احساس خستگی، ایجاد حس خس خس در سینه و به وجود آمدن مشکل در تنفس اشاره کرد.

توصیه می شود که در مصرف تمامی عرقیجات زیاده روی نکنید و تعادل را رعایت فرمایید.

سخن پایانی

عرق کاسنی یکی از عرقیجات بسیار مفید برای بدن است که از بسیاری از بیماری‌ها مانند سرطان، کبد چرب، بیماری‌های ویروسی و آلزایمر پیشگیری می‌کند. این عرق، جایگاه ویژه‌ای در طب سنتی دارد و طبع آن سرد است. پزشکان طب سنتی این عرق را برای درمان و بیماری‌های همچون بیماری‌های قلبی، اختلالات دستگاه گوارش، مشکلات کبدی، تقویت سیستم ایمنی بدن و مشکلات پوستی تجویز می‌کنند. مقدار مصرف عرق کاسنی با توجه به نوع بیماری و سن شخص تعیین می‌شود. به‌طورکلی مصرف روزانه ۱ الی ۲ لیوان برای هر شخص مانعی ندارد. شما می‌توانید عرق کاسنی سحرخیز را به راحتی از این فروشگاه اینترنتی خریداری کنید.

اگراین مطلب را دوست داشتید با دیگران به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

اشتراک گذاری